Lamtumir

L-otet qe me rrjedhin zemra me coptohet
A-ndaj te kaluares qe tani me kujtohet.
M-e fjalet e fundit, tani po te shkruaj
T-e them LAMTUMIR dhe ti me thuaj.
U-re kaluese te jet kjo dashurija ime
M-e tjetren te shprehi urime
I- riu gabon njeher ne jete
R-asti yne ka qene, dhe do te jete i shkrete.

Po qaj

Qaj per ty dite e nate
po prap afer nuk te kam
dua te qetesohem po
nuk mundem dot
puthjet e tua deshiroj.

Qaj me vaj te madh
po kot se nuk vlejne
keta lot aspak…
Dua afer me te pas
po zemra don me plas
se ky kurbet po na ndan..

Shpresa e thyer

Dashuria lindi në perëndim të diellit
Atëherë kur ti ia mirrje shkëlqimin,
Të përqafoja, të ledhatoja, të doja
Kurse ti m’a provoje durimin!

Bëheshe i pjekur, i matur tej mase
Nuk më lejoje të të them se çfarë ndjen zemra,
E dashuria ime po më kallte shpirtin
Sikur një vullkan më vlonte përmbrenda!..